Hi, ik ben Josse

Ik maak sieraden die je elke dag wil dragen. Het liefst een leven lang. Omdat ze zo natuurlijk aanvoelen, dat ze bij je gaan horen. Geen pronkstukken of bling bling. Wel tijdloze favorieten, die jaren mooi blijven. Uit eigen hand gesmeden en daarom nooit identiek aan een ander.

Mijn creatieve ruimte

De eerste keer dat ik vanuit mijn atelier naar het postkantoor liep om een stapel pakketjes met sieraden te versturen, keek de mevrouw achter de balie me wel raar aan. 

Ik was zelf al lang vergeten dat mijn gezicht vol zwarte vlekken zat van het polijsten. En mijn nagels vies waren van het smeden. Want als ik aan het werk ben in mijn creatieve ruimte, vergeet ik zomaar alles om me heen.

Dat vind ik zo heerlijk aan met mijn handen werken. Het is bijna meditatief.

Alle sieraden die je bij mij kunt bestellen, zijn dan ook door mijn eigen vingers gegaan. Ik heb ze met aandacht ontworpen, gesmeed, verhit, beslagen en gepolijst. Gevormd, en gevijld. Gewassen en afgewerkt. Dus of je nou direct vanuit de webshop koopt of een ontwerp op maat laat maken, elk sieraad is bij mij uniek.

Net als jij.

Hoe ik sieradenontwerper werd

In 2012 studeerde ik af aan de kunstacademie in Groningen. Daarna volgde ik verschillende cursussen om me verder te ontwikkelen als edelsmid. 

Inmiddels weet ik precies hoe het materiaal waar ik mee werk zich gedraagt bij verschillende temperaturen en bewerkingen. Maar ik vind het ook nog steeds lekker om te experimenteren en zo ontstaan vaak ook nieuwe ideeën. 

In mijn atelier op de zesde verdieping van een oud Gronings pakhuis, werk ik die net zo lang uit tot ik helemaal tevreden ben over een sieraad.

Ooit zat hier de drukkerij van Hendrik Werkman, die begin twintigste eeuw bekend werd als expressionistisch kunstenaar en drukker. Ik voel me in mijn atelier, met weids uitzicht over de stad Groningen, dan ook altijd omringd door de geest van creativiteit.

Wat maak ik precies?

Ik ontwerp en smeed subtiele sieraden van zuiver edelmetaal, die door hun eenvoud en krachtige vormen niet snel gaan vervelen. Dit doe ik deels in opdracht en deels voor mijn eigen webshop of de winkels waar ik mee samenwerk.

Dankzij de hoge kwaliteit van de materialen en mijn ambachtelijke werkwijze, gaan de sieraden generaties lang mee. Je hoeft ze dan ook niet na een jaar of twee weg te doen omdat ze zijn versleten. Of omdat je erop bent uitgekeken. 

Sterker nog, ik hoor vaak van klanten dat ze hun sieraad altijd dragen, omdat ze zich niet meer compleet voelen zonder die ene ring, ketting of armband.

USP

Handgemaakte sieraden met een elegante vormgeving en een stoer randje

USP gemaakt van kwalitatief hoogwaardige mat

Gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen zoals goud en zilver

USP tijdloze favorieten

Tijdloze favorieten die je dag in dag uit kunt dragen

USP

Elk handgemaakt sieraad is bij mij uniek, net als jij

Mooier wordt het niet

Het is daarom mijn missie om iets voor je te maken dat je gaat koesteren. 

Soms door de symboliek die erachter zit. Of door de persoon die het aan jou heeft
gegeven. Maar altijd omdat het gewoon goed voelt. Speciaal voor jou.

Bij het postkantoor kennen ze me inmiddels en stellen ze geen vragen meer. Maar  
als jij een vraag voor me hebt, leg hem dan gerust bij me neer.

Benieuwd wat ik voor je kan doen?

Winkelwagen
Scroll naar boven